Orchid
Image

Geschiedenis

Ons verhaal

Het familiebedrijf VG Orchids bestaat sinds 1 september 1978. Het bedrijf is opgericht door vader Cor van Geest. Cor van Geest is begonnen in de gerbera’s maar al snel werd overgeschakeld naar de huidige teelt potorchideeën.

In 2011 is de naam Geest Orchideeën omgezet naar VG Orchids. Een internationale naam zodat de Europese markt beter benaderd kon worden.

De bedrijfsleiding is nu in handen van André van Geest, algemeen directeur en Dick van der Pijl, financieel directeur. Het bedrijf is in de loop der jaren gegroeid van 2.000 m² snij-phalaenopsis naar 70.000 m² potorchideeën. Er zijn 60 medewerkers in vaste dienst en ongeveer 60 uitzendkrachten.

Visie

Een andere kijk op meer

Innovatie staat in onze visie. VG Orchids kent een vernieuwende bedrijfscultuur. We willen ons niet alleen onderscheiden op kwaliteit. VG Orchids streeft ernaar om het assortiment zo breed mogelijk te houden. Daarnaast is het van belang het bestaande assortiment uit te breiden en te blijven vernieuwen door middel van selectie en nieuwe soorten.

Image

KERNWAARDEN

Onze passie

De kernwaarden van VG Orchids zijn: respect, consistent, eigenzinnig, ambitieus en innovatief. Respect staat voor traditie en zorg voor het milieu; consistent voor betrouwbaar in alles wat we doen en voor kennis en ervaring; eigenzinnig voor vasthoudend en pionieren; ambitieus en innovatief spreken voor zich.

Image
Image

MVO

Verantwoord ondernemen

Ook op het gebied van milieu onderneemt VG Orchids maatschappelijk verantwoord. Dat betekend zoveel mogelijk biologische gewasbescherming, energie bewust kweken en optimale werkomstandigheden voor de medewerkers.

KWALITEITSKEURMERK

Onze passie

Om aan de hoogste kwaliteitseisen van klanten tegemoet te komen beschikt VG Orchids over diverse kwaliteitskeurmerken, zoals MPS-A, MPS-A+, MPS Socially Qualified, MPS-GAP en MPS- Ethical Trading Initiative. We streven naar het biologisch telen van producten.

Image
Image

Logico Colourful Match

VG Orchids maakt deel uit van Logico Colourful Match. Een verkooporganisatie, die per verkoopkanaal een eigen verkoopconcept ontwikkeld heeft om zo onderscheid te maken binnen de verschillende segmenten, waaronder tuincentra’s, bloemisten en super- en/of bouwmarkten.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.